Advies omtrent gebruik van eau de toilette

Parfum kunt u het beste gebruiken voordat u zich gaat aankleden. Als u gaat douchen of baden staan u poriën open, waardoor de geur nog beter wordt opgenomen in uw huid. Bovendien kunnen parfums uw kleding serieus beschadigen, dit gebeurt vooral bij stoffen die erg kwetsbaar zijn. Er kunnen permanente vlekken op de kleding komen bij fout gebruik van een eau de toilette. Veel mensen spuiten het geurtje eerst op de hand en brengen het dan aan op de nek, precies onder de oren. Dit raden wij u niet aan, omdat het luchtje dan kan veranderen van geur. Wij raden u aan om het op uw polsen aan te brengen of eventueel in uw haren te spuiten. Dit klinkt misschien vreemd, maar dit is echt beter voor uzelf en uw geur!

De beste manier om een eau de toilette te gebruiken is door het desbetreffende parfum in de lucht te spuiten en hier vervolgens doorheen te lopen. Zo komt het geurtje op meerdere delen van u lichaam waardoor u de parfum optimaal draagt.

Ieder mens heeft een ander huidtype. Als u dus bij een ander een lekker geurtje ruikt, kunt u beter niet meteen denken het bij u precies hetzelfde zal ruiken. Dit hangt namelijk af van uw zuurtegraad. De langdurigheid van een geur hangt ook af van uw lichaamstemperatuur. Mensen met een warme lichaamstemperatuur hoeven minder parfum te gebruiken dan mensen met een koudere lichaamstemperatuur.

Bedenk goed waar u heen gaat voordat u een parfum aanbrengt. Als u bijvoorbeeld uitgaat in de avond, dan kunt u iets meer parfum opspuiten dan normaal. Bent u de hele dag aan het werk in bijvoorbeeld een klein kantoor? Dan kunt u beter iets minder parfum opspuiten.

Een handige tip bij bijvoorbeeld het uitgaan is het meenemen van een sample. Deze kunt u krijgen bij een parfumeriezaak. U hoeft dan niet de hele avond met het flesje rond te lopen, maar u kunt dan heel makkelijk een geurtje opspuiten wanneer u dat wilt.

Het belangrijkste van alles is dat u goed moet opletten welke bad- en douche-artikelen u gebruikt als u een geurtje wilt opspuiten. Als u bijvoorbeeld een shampoo gebruikt die sterk van geur is en daarna een eau de toilette aanbrengt, kan dit een tegenstrijdig effect hebben. Om een onaangename geur te voorkomen raden wij u aan om bad- en douche-artikelen te gebruiken van hetzelfde merk of die helemaal vrij van geur zijn.

Denk er ook aan dat de geur voor uzelf immuun wordt wanneer u een parfum langer gebruikt. Let erop dat u daardoor niet te veel opspuit, want andere mensen zullen het namelijk wel ruiken! U kunt dit voorkomen door bepaalde geurtjes af te wisselen, zodat u zichzelf bewust bent van uw geurtje!